KÜPSETA PIDUPÄEVAKS | Maisihelbekattega marjakook

Pühapäeval on isadepäev ning selleks puhuks võiks küpsetada koogi ju ise! Siin on üks mõnus koogiretsept, mis läheb eriliselt peale suurtele maiasmokkadele. Retsepti loojaks on Anett Rannamets.

Maisihelbekattega marjakook

Vaja läheb:

200 g taimset margariini

200 ml jahu

4 sl suhkrut

300 g meelepäraseid marju (külmutatud)

200 g maisihelbeid

200 g vegankondenspiima

meresoola

Valmistamine:

Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja suhkur. Kui tainas on liiga kuiv, lisa vajadusel vett. Pane taigen vormi (26 cm) nii, et kogu põhi oleks ühtlaselt kaetud ja umbes 2 cm kõrguselt ka ääred. Küpseta põhi ette 180 kraadi juures 6 minutit. 

Vala kondenspiim kastrulisse, soojenda paar minutit ning lisa siis hulka ka maisihelbed – sega, kuni helbed on kondenspiimaga kaetud. 

Koogipõhjale tõsta sulatatud meelepärased marjad ning nende peale vala maisihelbed. Puista kõige peale veidi meresoola. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.