KÜPSETA PIDUPÄEVAKS | Magus kõrvitsapirukas

Pühapäeval on isadepäev ning selleks puhuks võiks küpsetada koogi ju ise! Siin on üks mõnus sügisene retsept. Retsepti loojaks on Kariina Kuningas, Spice the Spirit.

Magus suvikõrvitsapirukas
kaheksale

Taigen:

2 dl jahu
1 dl kookospalmisuhkrut
1 dl kaerapiima
2 sl Keiju margariini
näpuotsaga soola

Täidis:

1 dl kõrvitsapüreed
1 dl kookospalmisuhkrut
100 ml aquafaba’t (kikerhernekonservi vedelikku)
1 sl maisitärklist
1 tl kaneelipulbrit
½ tl kardemonipulbrit
¼ tl muskaatpähklipulbrit

Kaunistamiseks:

vahukoort
füüsaleid

Valmistamine:

Vala suurde kaussi jahu, kookospalmisuhkur ja sool. Sega kõik korralikult läbi ja seejärel lisa margariin. Sega kahvliga margariin jahu sisse ja lisa juurde kaerapiim. Sõtku kätega tainast ja vormi pallike. Tõsta külmkappi, kuni valmistad täidist.
Pane kõik täidise koostisosad köögikombaini ja püreesta 2–3 minutit.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Raputa lauale pisut jahu, pane sellele tainas ja rulli laiali. Seejärel tõsta rullitud tainas pirukavormi. Kalla täidis vormi keskele ja aseta vorm ahju. Küpseta 60 minutit. Pärast tunnikest küpsemist võta kook ahjust ja lase sel 2 tundi jahtuda. Enne serveerimist kaunista vahukoore ja füüsalitega.